Conferinta Invatamant Dual – CFAS Networking Event 2022-11-02T14:31:09+00:00

Invătămant profesional si dual – Educație si perseverență

În ce mod poate o țară să asigure tranziția cu succes a tinerilor de la educație la piața muncii? Care sunt problemele și provocările? Ce intervenții și tehnici sunt adecvate? Care sunt „rețetele” de succes implementate în Franța și Elveția? dar și alte exemple de bune practici și probleme de actualitate vor fi abordate de invitații conferinței „Învățământul profesional și dual: educație, inovație și perseverență”.

Sistemul dual asigură o rută alternativă de educație și formare profesională pentru absolvenții de gimnaziu, care au posibilitatea să deprindă cunoștințele teoretice și abilitățile practice pentru o calificare profesională.

Pe lângă faptul că reprezintă „un instrument atât pentru dezvoltarea completă a unei persoane, cât și pentru participarea persoanei respective la viața socială” (UNESCO), educația și formarea sunt factori determinanți pentru obținerea de rezultate în materie de ocupare a forței de muncă în rândul tinerilor: ele pot oferi tinerilor competențele și atitudinile adecvate pentru a-i pregăti pentru câmpul muncii și astfel, pentru a facilita trecerea de la școală la piața muncii.

Pe o piață a muncii în continuă schimbare, elevii beneficiari ai programelor de dual au garanția obținerii unui loc de muncă imediat după absolvire, având o pregătire temeinică pentru meserii aflate la mare căutare.

Un eveniment CFAS EDUCATION

Clubul Francofon de Afaceri Sibiu in parteneriat cu Scoala Romano-Finlandeză ERI Sibiu, va asteapta, incepand cu ora 17:30 in data de vineri 4  noiembrie, la Scoala Romano-Finlandeza ERI Sibiu.

Costul participarii la intalnire este de 50 lei. Participarea este gratuita pentru personalul didactic.

Pentru inscriere la evenimentul nostru, va rugam sa folositi formularul de mai jos.

Dupa confirmarea inscrierii, puteti efectua plata prin transfer bancar la:

Asociația Clubul Francofon de Afaceri Sibiu – CUI 35400581

Contul:  RO04BTRLRONCRT0334274001 deschis la Banca Transilvania.

Înregistrare – Invățământ dual